Kortblandare

Att spela kortspel hemma är riktigt roligt och kan piffa upp en hemmakväll med kompisarna rejält. Men det finns ett scenario som är välbekant för många och gärna skulle undvikas av de flesta. Jag pratar naturligtvis om det fenomen som uppstår när någon i gänget ser det som terapeutiskt att blanda kort. Man väntar, väntar och väntar men personen vars tur det är att dela blir aldrig färdig. En del verkar även tycka att det är helt okej att fuska när det är deras tur att blanda kort och dela. Så hur blir man av med det här problemet?

Med en kortblandare så löser du problemet samtidigt som du förhöjer spelkänslan. Vad är då en kortblandare? Jo det är helt enkelt en liten maskin som kan stå på spelbordet och blandar korten åt er inför varje ny giv. Med en sådan så går det inte att fuska vid blandningen och dessutom tar det aldrig längre tid än en minut att blanda korten. Samtidigt får ni uppleva spelet på en ny nivå, det känns proffsigare och känns mer som att man spelar ”på riktigt”. Sedan finns det ytterligare fördelar, korten kommer tillexempel inte att slitas på samma sätt som när man blandar för hand. Alltså undviker man även att korten blir ”märkta” eller slits ut i förtid.

Det finns naturligtvis kortblandare i flera olika utföranden, allt från budgetvarianter till lyxvarianter. Du kanske menar att en kortblandare är onödigt att ha när man bara spelar på hobbynivå men sanningen är att den både förhöjer stämningen och löser flera problem. Dessutom är budgetvarianten inte speciellt dyr utan något som de flesta kan ha råd med eftersom att den ligger på ett par hundralappar. Du väljer själv hur mycket du vill lägga på att köpa en kortblandare men ett tips är att inte ta den allra billigaste. Det är nämligen så att generellt sett så låter en kortblandare mer och mer i takt med att priset sjunker. Men ofta är det samma funktioner på alla. Det som maskinen gör är att blanda dina kort och det kan den ofta göra på två olika sätt. Antingen så blandar den flera gånger och kuperar två gånger vilket tar ca 80 sekunder. Eller så blandar den tre gånger och kuperar en gång vilket tar ca 40 sekunder. Det är den senare varianten som brukar användas på professionella casinon. Den första blandningen kan vara bra att göra med en ny kortlek eller om du vet vilken ordning korten ligger i innan.

Tänkvärt:
Om du blandar dina kort väl, kommer spelet bli framgångsrikt!
Kortblandare:
Hos Pokerbutiken.se hittar du kortblandare, kortlekar och liknande.